top of page

Liikkeen tutkiminen
Oulun Ylioppilasteatteri

Projektissa pilotoidaan toimintaa, jossa yhdistetään nuorten omaa harrastuneisuutta hyvinvointia edistäviin sisältöihin ja teknologiaan. Projektilla kehitetään digitaalista nuorisotyötä yhdistämällä teatteritaidetta, nuorten osallisuutta, tekoälyä ja digitaalista taidetta. Vastuuhenkilöiden tukemana nuoret tutustuvat valo- ja äänimaailman luontiin, liiketutkiskeluun ja sitä kautta omaan itseensä. Tavoitteena on oman kehon havainnoinnin lisääntyminen ja ryhmähengen sekä kuuluvuuden tunteen luominen ryhmässä.

 

Vaikka pääpaino on liikkeen eri muotojen tutkimisessa, ryhmä tutustuu myös valo- ja äänipöytien ohjelmointiin. Ryhmä pohtii myös, mitä yhteyksiä liikkumisella voisi olla ohjelmoinnin kanssa. Entä mitä tapahtuu, jos antaa tekoälyn, esimerkiksi ChatGBT–botin, antaa ohjeet liikkumiselle?

Projektia varten muodostetaan 18–29-vuotiaista oululaisista ryhmä, johon mahtuu enimmillään 15 henkilöä. Projektin toiminta-aika on maaliskuu - kesäkuu 2023. Toiminta sijoittuu Kulttuuritalo Valveelle.  

Liikepajat Valvenäyttämöllä: 

ke 5.4. klo 16:30: ensimmäisessä kokoontumisessa 11 nuorta

pe 14.4. klo 16:30

ti 18.4. klo 16:30

ma 24.4. klo 16:30: käsikirjoitus tulevalle esitykselle valmis

ti 2.5. klo 17:00

Projektin esitys 12.5. Lataa esityksen juliste tästä (avautuu uuteen välilehteen).

Esityksen tunnelmaa ilmentämään on suunniteltu myös valaistusta ja

äänimaailmaa, jotka toteutetaan Oulun ylioppilasteatterin teknisillä laitteilla. Valo- ja äänitekniikkaan tutustuttiin ja samalla tutuksi tuli tekoälyn hyödyntäminen. Kurssilla on tutkittu, millaista musiikkia tekoäly osaa säveltää sekä

millainen on sen kirjoittama koreografia.

Ilmoittaudu mukaan täältä (avautuu uuteen välilehteen).

Lataa projektin mainos tästä.

Projekti on päättynyt.

Lataa Liikkeen tutkiminen -menetelmäkuvaus tästä (avautuu uuteen välilehteen)

Seuraa Oulun Ylioppilasteatteria Instagramissa: @oulunylioppilasteatteri

 

 

Liikkeen tutkiminen vastaa teemoihin Digielämys - digitaalisen median ja teknologian uusi hyödyntäminen sekä Digikuiskaajat - Toimintamalli digiosaamisen hyödyntämiseksi. 

Lisätietoja voit kysyä Peliliikkeen työntekijöiltä tai vastuuhenkilöiltä: Emilia Siponen ja Maria Antola, yhteystiedot täältä (avautuu uuteen välilehteen).

peliliike-kuva1.jpg
logo yot.jpg
bottom of page